Review: Beoplay E8 sætter standarden

Bang & Olufsen Beoplay har for nylig lanceret deres første “rigtige” trådløse hovedtelefoner – BeoPlay E8. “Rigtige” skal forstås i den forstand at det er de første som er helt uden nogen forbundne ledninger mellem de to enheder.

Jeg er (var) daglig bruger af et fantastisk sæt Beoplay H5 som udover at leverer rigtig god lyd i en lille størrelse også hang godt fast i øerne med lidt hjælp fra de medfølgende Comply ørepropper.

Konceptet med helt trådløse hovedtelefoner var tiltalende for mig, men efter at have prøvet et sæt Apple Airpods, må jeg indrømme at jeg var temmelig skeptisk. Primært fordi at jeg simpelthen ikke følte de sad særlig godt i ørene og samtidig var lyden absolut ikke imponerende. Sport & fitness snakker vi slet ikke om – måske er mine øre mærkelige, men de kunne slet slet ikke hænge fast.

Det var derfor med en smule skepsis jeg pakkede Beoplay E8 op, men jeg må bukke mig i støvet for hold nu op de fungerer godt.

E8 05_small
Så enkelt kan det gøres – elegant og super smart

Genial indpakning

Det første der møder mig i pakken er et lækkert lille læder etui som giver mig minder til et Giorgio Armani brilleetui jeg en gang havde – dog lige ca. halvt så kort. Dette lille etui fungerer som både opbevaring på farten (noget jeg savnede ved min H5’ere), men nok så smart fungerer etuiet også som en lille powerbank til de små ørebøffer når disse placeres i etuiet. Dermed altså ingen opladning med usb direkte i de små bøffer. Snoren på mine H5 ville gøre en lignende løsning lidt mere udfordrende, men hvor ville jeg dog ønske en lader/opbevaring som på E8’eren – det virker bare!

E8 materials

Hardware

Det første jeg noterer mig da jeg får enhederne i hånden er hvor små og lette de egentlig er. Ud fra billeder kan de nemt fremstå lidt store og mest af alt også tunge – men det er slet ikke tilfædet. De små enheder vejer henholdsvis 6 og 7 gram (lidt ekstra elektronik i den ene) – og mærkes stort set ikke når de sidder korrekt – noget som lige kræver lidt øvelse. Designet er som altid stilrent og enkelt med en diskret B&O logo på hver. Logoet har også den praktiske funktion at man lærer at få placeret dem korrekt 🙂

Beoplay E8 har fået indbygget en funktion de kalder nærhedssensor (dejlig dansk oversættelse), hvilket enkelt og smart sørger for at stoppe afspilning når de tages ud af ørene og ligeledes starte igen når de sættes i. Når først de sidder i så har man dog slet ikke lyst til at tage dem ud, men også det er der tænkt på. Beoplay E8 kommer med en funktion der hedder “transparency mode” hvilket i alt sin enkelhed er en justerbar støjreducering, så du kan styre, hvor meget af støjen fra omgivelserne, du ønsker at høre. Man skal lige vende sig til hvordan lydende bliver filtreret, men ellers virker funktionen upåklageligt og gør det nemt at interagerer med omverdenen uden at skulle tage ørepropperne ud.

Sikken en lyd

Jeg var i forvejen ret imponeret over lyden i mine BeoPlay H5, men med Beoplay E8 får den altså lige et ekstra hak op. Både bund og top står knivskarpt og med masser af fylde – selv på max volume er der ingen slinger i valsen. E8 er naturligvis kompatibel med Beoplay App’en som gør det nemt at tilpasse lyden til lige netop dine behov. Det er ubetinget noget af det bedste lyd jeg har oplevet i et sæt in-ear hovedtelefoner overhovedet.

Betjeningen sker med enkelte tryk på henholdsvis venstre eller højre øreenhed – noget der lige kræver lidt indledende tilvænning, men det fungerer rigtig godt, og gennemgås smart via Beoplay App’en.

E8 touch

Komfort og brug

Indledningsvis nævnte jeg at noget af det jeg var mest spændt på var hvordan de sad i ørene – ikke bare ved normalbrug, men specielt når aktivitets niveauet blev lidt højere. Med hjælp fra de medfølgende Comply ørepropper sidder de simpelthen så godt fast og klarede uden problemer både løb, hop, cykling og alt andet jeg udsatte dem for. Ikke en eneste gang oplevede jeg at de faldt ud – eller kom ud af position. Selv efter flere timers brug sidder de stadigvæk perfekt, og nok så vigtigt er mine øre ikke blevet trætte af at have dem i.

Batterilevetid

Bang & Olufsen opgiver afspilningstiden til ca. 4 timer – hvilket umiddelbart lader til at passe meget godt. Etuiet med powerbank kan give dem et boost hvilket forlænger levetiden til omkring 11 timer inden der skal et decideret stik i. Det er selvfølgelig ikke en prangende levetid, men i forhold til hvordan jeg benytter dem er det fint – og givetvis også et kompromis for at holde den lave vægt hvilket er medvirkende til den gode komfort.

Konklusion

Indrømmet med en listepris på 2.299 kr skal der gode argumenter for at investerer i et par hovedtelefoner, men jeg syntes faktisk også er de er der:

  1. Fantastisk lyd – noget af det bedste i klassen
  2. God komfort – sidder godt og let i øret
  3. Perfekt til både hverdag og sport
  4. Du kan lige nu købe den for kun 1.999 i shoppen hos Beovedbaek.dk

 

 

Indlæg skrevet af Thomas Norsted på Medium.com og vist her med hans tilladelse